BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

geng penyamun aku

segalanya dalam sejarah

Lilypie Waiting to Adopt tickers

Jumaat, 21 Ogos 2009

kenangan lwn hoki!

kenangan ni tak pernah akan aku lupe...
untuk slamanyaaaaaa....
u all tahu tak aku minat hoki??
hoki adelah my favourite activity!
every day aku dgan kwn2 aku pegi latihan kat skola!
iaitu mase aku drjah 6...

ye!aku ingat lagi!
time tu kitornag naik bas...
nk pegi sungai petani...
kitorang pegi sne lawan dgan skola lain...

gaban penat time lawan tu!!
aku jdik pertahanan..
time kitornag lwn dgan taman ria!
oooohhhh takdapat aku lupekan!
takde satu bola pun masuk dkat tmpat pertahanan...
org2 blakang dri pertahanan tu..
dulu je..rilek katanya...

aku gaban la nk kene tahan tak bagi masuk...
satu bola tak lepasi aku time tuh!

kawan aku maisarah dia jadi ..err err lupe r!
dia bagi 2 kali gol!!
aku teruja dgan dia ni!
rasa2 mcm nak puja je dia...
heybat la kau maisarah!
ko kelas nombo 5!aku klas nombo 2(mse drjah 6)..
aku bgga dgan kau...
aku jnji tahun dpn aku nk bwak air utk kau!haha!
siotnyee aku..
kau dah masuk skola smk panglima besar..
nak bgi air cemane kan??
kaulah org yg ktawekan aku dlam bas!

utk pengetahuan korang..
kitornag kalah dlam pertandingan kali kedua iaitu lawan dgan sk tunku err err aku lupe!]
sk err err lupe! vs sk taman kenari
haha...1-0
sadis glerr!!
aku bnci sgat2 skolah tu!!
benci benci benci benci benci!!!
ade sorang perampuan tu..
nombo 8..dia tu slalu je jatuh(buat2 jatuh u know!)
takde org selit dia..
dia jatuh mgkin nasib dia tu jatuh..
ade sattu babak!

kwn aku ckap kat aku lps lawan tu
~napa gedik sgat pompuan nombo 8 tu??asyik jatuh je...ooo..aku taw knapa..~

~kenapa??~aku blas

~dia sja buat2 jatuh..pas2 laki2 hensem dtg angkat dia...~

siot ye kamu wani!

~eleh jgn2 hg kowt nak wat cm2..~bblas aku lagi

~but** hg!tk pa laa...bgi gol tau satgi!!nanti dpat mkn pizza!~

~eh eh eh...byak la pizza!hmpa tak pa la rilek je kat tepi tu..kmi ni kena jemur tengah pans!
aisehmen!~blassss aku lagi!

wani jadik simpanan...
dia slalu ckap dia perempuan simpanan GRO..
aiseh...
aku xkan kwn dgan GRO..
ahaks....

pas2 azhar tegur aku

azhar:weyh!kani semua jerit bgi sokongan kat hmpa!hmpa kena la plak sokong kami!
aku:of course la!!skolah kita msti kena menang mana boleh kalah..hmpa pun sma laa...kuatkan semangat dow!
azhar:thanks! sokong kuat2 taw!!!
aku:kalau slow cemana??
azhar:kalau slow aku doakan hmpa kalah
aku:kalaukuat2 hilang suara aku cemana??
azhar:padan muka!hahaha!!

kamu memang siot ye azhar...

pas2 budak laki2 main..lwn dgan sk kulim...
masyaAllah...
dorang asyik kalah...
tak taw nk ckap pe kat dorang...
kitorang sokong smpai2 nyanyi lagu skolah,lagu semangak sktk...

kitoang nyanyi lagu smngt sktk

yakinkan diri dgan semangat
hadapi lawan di ats padang
terus maju
berusaha
yakinkan diri pasti berjaya

S.K.T.K boleh
boleh..
knari boleh!!

gaban kuat..sk kulim dpat short corner..
dorang buat short corner akhirnya GOLL!!!
kata penyokong dorang...
lpas habis...

tu plak..
aku ckap kat azhar..
aku:pe daaa...kami lagi pulun sokong hampa dri hampa!
azhar:sory laa...depa tu main pukul kaki
aku:alaahh..hg pukol je blik depa tu..
azhar:tapi cikgu ckap..cikgu tak ajar kita pukol org...
aku:hehe..tak pa...lagi satu lagi perlawanan!bagi menang!
azhar:tengok la dulu(tercungap2 dia..ksian..)

pas2 time lwn utk laki lagi..kitornag tak lwn..
esok final..kita lawan lah...
kalah jugak lwn dgan sk tamil kulim...
0-3..
aku tak leh ckap ape2 dah kat azhar..


esok plak..kitoang bertolak dri pukul 5.31pagi..(tak silap aku)
smpai pukol 6.57...
sume2 eksesais..ya rabbi!! aku tak larat time tuh!!swear!!
paksa diri jugak...

lwan final ni kitorang takde smangat sbb bdak laki takdedorang lah yg bagi sokongan kat kitorang..
tapi skang ni..takde...dorang tak ikut sbb dorang tak menang....

itu pasal la kitornag kalah...
pas2 tak solat dulu sbelum main(time tu tak msok waktu zuhur lgi)
kalah kalah kalah kalah...
dgan paria sk0olah sk ladang victoria..
dorang tu men hayun kayu..
refree x kisah pun wat dek jee
smpai2 kwn aku syaza patah gigi
najwa benjol kat pale
husna(mulut pedas2 tu lah!) hiduang bengkak..
semua ni sebab paria tu..
aku nak nangis time tu..
sbab pemain second-hand yg dpat...
kitorang lawan tak pkai tudung!
kitroang pkai key..

pas2 lwn kali ke-2 plak
kitorang berdiri kat tepi plang smbil tunggu giliran nak masuk..
pas2 budak skolah sungai kob laki la..dia ckap

s.k=sgai kob
aku=aku la!

s.k:nombo 3(maksud sia aku la tu)nombo 3..nak nombo fon bole??

aku pndang mcm singa lapar!
pastu aku ckap

aku:017 dah dah dah pi men jauh2
s.k:nombo 3..nama pa?
aku:nma aku??
s.k:ha la..

pas2 kwn aku syuhada ckap
syuhada:ceh ceh ceh..dia ngorat hg..
s.k:woi!jeles ke??
syuhada:tak dak masa nak jeles...
aku:haha!
s.k:bgtaw nama laa..
aku:farhana...
s.k:ooo
aku:sudah2 mlas aku nk layan
s.k:buat lek lok taw...
aku:aku taw la apa aku buat..

kwn dia ckap ~weyh!dia ska kat hang weyh!~
siot sgat laki tuh..
nthen msuk padang..
lwn pnya lwan pnya lawan
2-0
menang!!
yeh!!
thanks husna..mulut kau yg pedas2 sgat pedas tu
tlah beku sperti ice!!

haha!
kitoang dapat nombo 2...

nombo 1-sk tunku err err aku mash tak ingat
nombo 2-sk tman knari
nombo 3-sk sungai kob

seronok btol..pastu time nak tuka baju..
lepas habis tuka baju...
bdak laki tu panggil aku...

s.k:FARHANA!!!!

aku pndang kat dia..aku snyum je..
then aku ckap
~what up bro!!thanks!!~

mse blik tu aku rse lawak la sgat..
esok aku cite lah eh!!
ngantuk ni..esok kene bgun awal..puase ye!!
dah pnjang sgat aku taip malam ni...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK!(al-mubarak ke?)
hehe..jgan curi2 makan plak..
org tak nmpak..Allah nmpak!...
OK SEE U TOMORROW!

2 ulasan:

khaLifah feDi berkata...

waa pjg n3 mu..

well slmt berpose ea..

Love Amni berkata...

oh oh oh aku ingat! aku ingat! sk tunku abdul malik!..
sekolah apom balik tu..