BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

geng penyamun aku

segalanya dalam sejarah

Lilypie Waiting to Adopt tickers

Sabtu, 26 September 2009

RAYA!RAYA!RAYA!

raya la bai!
huhu
dah raya ketujuh baru aku nk update..
pe kes???
huhu...

jarang update kan?
sgat2 malas....
nak update skang ni la bai...
mgkin 2-4 kali aku update dalam sebulan
hah...
boleh boleh boleh???

huhu......

jgn mara eaaa

Khamis, 17 September 2009

before n after marriage

Before and After....


Before Marriage.... ..

Boy: Yes. At last. It was so hard to wait.
Girl: Do you want me to leave?
Boy: NO! Don't even think about it.
Girl: Do you love me?
Boy: Of course! Over and over!
Girl: Have you ever cheated on me?
Boy: NO! Why are you even asking?
Girl: Will you kiss me?
Boy: Every chance I get!
Girl: Will you hit me?
Boy: Are you crazy! I'm not that kind of person!
Girl: Can I trust you?
Boy: Yes.
Girl: Darling!

After Marriage......
bce dari bawah ke ats

ponteng!onteng!ponteng!

hhhuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,
henponku rusak,,,
skang ni aku gune henpon koman spana pnye...
mluat arr....

punca2 henpon ku rosak:

1.disebabkan taktahan tunggu lama2 utk berbuka
2.disebabkan dinding yg keras tak boleh jadik lembut
3.sebab tak dpt minum!

hempok habis habisan..
rosak2
huhu!
leceh betul!!!!

ok ok..lupekan yg itu

PONTENG!PONTENG!PONTENG!
aku panas betul la smalam!
see?
sape pegi surau al-khariah*ni kot ejaan nye...*
aku ngan kawan2 aku pegi la surau nak semayang terawih*semayang la konon padahal main..wawawa*

yg pompuan2 lain makcik2 lain dorang semayang
aku dgan geng aku*tak smuanye!*
dan de betina2 yg lain dok sembang menyembang*wahwah sedap ye org yg tal smayang tu!*
bukan main rancak bersembang...

lepastu pakcik mane ntah..gile kot...
siap pakai jubah dgn lebai *ejaan yg lawak yg pernah aku eje n denga!*

nmpak die..
perghhh kami sume pnye kalut nak berdiri semayang padahal dorang dah duduk tahyat akhir!
jadik kitorang dok tahyat akhir la kan...

pastu pakcik tu suh smayang kat dlam dgn marah2

ati ckap slow2

ati:weyh tak mau laa..mluat tul ngan pk cik tu,,,..

yg lain2 masuk kitorang dok kat luar lagi
kali ni sembang gaban kuat!

pastu kuar plak makcik pkai spek bulat marah2 suh masuk...
ape lagi kitornag masuk la kat dlam...


kat dlam ramai org tua...sejadah pun tak mau hampar kat kitroang*berlagak putri raja!*

kitorang dokj gelak2,sembang2 time smayng...
pastu husna ckap time sujud

eii busuk laaa...bau ktiak aku lagi wangi!

lepas habis smyang tu kionag lari kat luar pastu nabila ckap

nabila:satgi makcik yg pakai spek bulat tu jadik bujur satgi!
ija:apakata kita pulas anu pakcik tu..kluar apa...
aku:jom g kdai abc
nabila:kdai abc dah bankrp dah la weyh
aku:lepak2 lee...

aku,ati,ija,nabila,husna,mimi,izzati,ila,nabihah,atira,intan
pergi kedai abc...

intan:laaaa ada bdak laki2
ija:jom dok ujung situ,..
baru je kitorng nak duduk...

'farhana!jom pi kedai yong fa jap!'

boleh plak si husna ni ajak aku...
hah jom2

aku,husna,ati,ija,nabila,izzati,nabihah,atira,intan
pegi kedai yong fa

mimi dgn ila duk kat situ,,,...


dah laa...malas aku nak taep lagi..
pnjg gile laaa....

Ahad, 13 September 2009

rindu sgt2

rindu sgat2 nak update....
aku tak update sbb abg syafiq aku
dia pnya laptop rosak..




pandai2 je guna laptop aku gak!




gile pnye abg!









huhu..sbb tu la aku tak bole update...




huhu!




whatever pun..dah nak raya!jdik aku mntak kat korang duit raya!




wawawa,..




kalau korang dtg rumah aku pastu mintak duit raya...




aku bgi korang minum




pilih mana satu nak mnum!wawawa



almond london yg dicampur dgan racun...
sila makan



kurma sbagai penawar racun2 diatas...
kalau korang mati makan racun2 diatas..
tak sempat makan kurma....
sila sila..sy jmput anda ke lubang kubo anda
kalau smpat makan kurma..
tahniah!anda berjaya hidup!
wawawa...lawak jee....
2 mkanan diatas tak trmasuk racun lalat
adalah dugaan utk korang yg lapa tu!

huhu!
bkan dugaan...
saje2 jee

huhu./...
lagipun
kan nak raya....

cepat2 aku nk kutip duit raya nih!

Isnin, 31 Ogos 2009

TAG FROM SENORITA ZATY!

1. Apa perasaan anda sekarang?
nak sembelih org...


2. Saya nak makan?
pizza hut!


3. Impian saya?
jadi pmain hoki terhebat!*doakan!*


4. Haiwan yang saya tak suka?
babi dan spesis dgannya...


5. Saya harapkan?
sentiasa sihat,berjaya dan mempunyai hubungan yg baik dgan kawan


6. Jika boleh putarkan masa?
nak mase drjh 6...pegi lwn hoki!


7. Saya pada 10 tahun akan datang?
mgkin sudah berkahwin!hiaha


8. Handphone saya adalah sebuah?
tempat sy bergayut dgn laki n pompuan


9. Saya pernah bercinta sebanyak?
*perlu ke jawap?*


10.Saya suka pada?
pada siapa yg saya suka


11. Kawan2 saya?
giler+suka cari pasal+mulut tak boleh tutup+tahu memekak!


12. Pernah dikhianati?
mungkin,tanpa disedari


13.apakah yang awkk hendakk lakukan terhadap dia?
terhadap siapa?org ke binatang?


14. Senaraikan 8 orang untuk ditag?
-Fana
-Nini
-Tyrahulala
-Jai@Jezz
-Nena Gebbana
-AwinLalala
-Sukasukisakan
-Kepada Yang Nak



thank u..
lebiu!

Ahad, 30 Ogos 2009

panas panas panas

aiseh!
aku bara btul dkat org yg habiskan kredit aku!
tengahari tadi!
perghh!!!
aku suh kawan aku ati pgg henpon aku..
dia telepon org n msg org!

yg ni yg aku dpat baca kat peti masuk henpon aku!

heiji:cait aku igt kol aku

hape tuh?

hiss... geram je.. ko posa x arini? hehe

hehe.. mane nk taw ko meh ***** ke. wakaka.. ko kan pompuan..ko mesti nah busan kan...jom kuar jenjalan

ye ye.. jom..

haik..abes 2 ni aku msg dgn sape? bkan farhana ke?

ek eleh..men2 btoi la kanak2 rebina neh..huu..sapa plg cun?hehe

laaa..antara ampa 3 org.. sapa pling cun? haha..

oit apa la pgl member2 cmtu ..pgl nama elok2 sket

oi oi.. elok2 la bulan posa ni.. mulut pn posa gak maa.xbleh ckap teruk2

heiji hatsutori...hehe ko nama ape plak ati?

katek?peh... spesis ayam ka? wahahahaha.. aku nama wan la,..ridhwan

tasek glugor la..taw ka? penah mai blah sini?

apa yg lmbt?farhana ka?

haha.. ija kne kurung la. sbb dia buas sgt.so farhana kne mrayu la

hui lg bahye.. tah2 abg dia kidnep farhana skali. haha..bek ko pegi tgk ati..tah2 da tgl tulang kene lapah

haha.. da mai ke?ape aktiviti korg kang?

smyg zohor jemaah ke? da msuk waktu neh..hehe

aku? hehe.. mane bley bgtaw budak2..eh korang sume sbaya ke ape?

okes..slamat posa kt ampa..adios




ape la si katik tu balas!!
haha!dia yg mula dulu pggil aku minah sundal

si ija tu plak dia pggil minah merak

ati tu tak taw aku nak pggil dia apa tiba tiba dia ckap dia katik

huhu...
lepas habis aku pggil ija...
dia plak membebel!!


ati:weyh!hg ni farhana!lama aku tggu kat tgga ujung taman tu!
aku:woi katik! hg ingat aku takda sbab ke smpai lambat!
ati:minah sundal!takkan la nk kena pggil ija pun smpai2 nak isi kod pin kot!
aku:apa jenis pnya katik!hg tnya nak minah merak ang ni!
ija:siot hmpa!lmbt la katik oi!lu ingat snang ka hah??nak kluar tdi..siot abg aku!
ati:siot apa pasal plak??nak isi kod pin ke?/
ija:kod pin pon kod pin la!abg aku tu!ddia sorok kasut aku!kna crik laa bngang!
aku:oi oi oi!drpd layan crita ksut dia ni...jom kita pegi pggil lain2

aiseh punya aina(king kong)..men sekat2 plak..
nak aku tapis mulut kau ke??

king kong:woi..nak pi mana??
aku:ikut suka la!
king kong:aku tnya bebaik nak pi mana??!
aku:mana2 aja!hahaha
king kong:bngng la!pegi mampus la...

aiyaaaa....mals aku nk layan king kong cm dia ni...
pastu lepas pnggil kwn aku lain2..
dia sekat lagi!!!

king kong:uii minah sundal ni bawak geng dia la plak
aku:ang da masalah ke?kcau org ttak tntu pasal
king kong:aku takde masalah..hg de mslah??
aku:kalau aku da masalh takkan aku nk bgtaw kot!

Khamis, 27 Ogos 2009

kredit bohsia

apakah??
apakah yg sedang bermain2 di fikiran aku skang ni???
tak!!aku tak mahu tahu!
dan tanak korang jgak tahu!
huhu!
ok ok...aku tak kan taip apa yg bermain di fikiran aku skang ni!

petang semalam!
perghh!!!
tak tahu nak ckap apo...
wokay!
semalam aku keluar..
dgan ija dan ati

ija:weyh!taw tak??
ati:tak...
ija:semalam kan..zuhair curi2 makan!
ati:budak tu??gila ke apa!
ija:dia bkan budak la!dia tu abg aku!dia tua lagi dri kita..
ati:pegi mampus la dia!
ija:farhana!pesal syap ja...jom la enjoy skali!
aku:hah!pe cite??
ati:crita dongeng ler!
ija:smalam!zuhair curi2 makan!
aku:laa...tu abg hg pnya pasal dow..
ija:aku ni suka jga tepi kain org..
aku:jaga tepi kain hg sendirik sudah laa..jgan selak kain plak!
ati:weyh!hampa taw tak?adik aku..haris..
dia tu cirit dalam sluar taw

uii ija dgan ati gelak kuat2 dow..

aku:aku tak taw la...aku rasa mcm tak minat je dgar cite kau!
ija:dah tak minat tutup tlinga je laa
ati:aiseh..farhana..menungkan sapa tu?>
aku:mana ada aku termenung ..aku borink je dow
ija:nak wat pa??
aku:jom duk kat tgga tman kita tu..teduh sikit kat sana...
ati:jom

sampai2 sana..pergh!!
ada cadangan dlam otAK..*otak zombi!*

aku:aku taw!
ija:apa dia??
aku:hg bawak henpon hg tak??
ija:mesti la aku bawak..mana boleh tak bawak..ati bawak tak??
ati:bangang hang!mesti la aku bawak jgak!
ija:ceh!aku plak dapat cop bangang!~
aku:hg da nombo sapa2..boleh la kcau!haha
ija:aku byak!
ati:aku pun..

kacau punya kacau...perghh..
best btol wat miskol2 nih..

pastu aku kol heiji,,,
lama btol aku tggu,,
tak jawab2..huhu..
off terus..
pastu cek kredit..huhu...
menangis!*tak menangis pun*

siap msg org lagi

aku:kredit aku abis dow..
ija:pegi la top up!
aku:byak la..hg top up kat aku tak pa la jgak
ati:tak pa2..aku blanja ni..hmpa bgtaw kat aku..brapa nak top up
aku:hg ingat duit hg besar sgat ke?
ati:besa tak besa la brother
aku:ada hati nak jadi acai*dalam cite bohsia*..
ati:aku tak mau jdk acai..aku minat geng acai ado laa
ija:aku pun minat! sewel gua,biol gua,ting tong gua, yg nak hentak kpala lu skarang ni pun gua!
aku:haha!!aku gila2 minat geng acai..huhu,,..i like!

waduh2...
malas aku nak taip pnjang2..
tahun depan aku taip pnjg2 dow..


Isnin, 24 Ogos 2009

SEMUANYA WAT HAL!

hey hey..
henpon aku skarg no wat hal dow...
aku nak denga lagu je..
mesti tak boleh...
merana betul!

tiap kali aku nak attach kat laptop..
mesti tak boleh..
aku juga tlah kehilangan tempat charge aku..
huhu..
merana kini aku merana(ade sesape bole smbung lagu ni?)

now,aku charge gne
charge kak dira aku laa..
huhu...
byak btul barang hi;ang..
kalau beli yg baru..jmpa plak...
ni pe kes>>??

tenet pun lembab...
slow slow dia working..
huhu..
so slow...

sape pakar pasal nak crik2 bende ni??
naik meluat aku dgan henpon aku ni...
ada satu ketika..
aku terlalu geram dgan henpon aku...
telah aku hempok henpon tu!
pastu retak skrin dia..
tak leh dah nak touch touch
huhu

ni semua korang pnye pasal lah..*cis..henpon pnye pasal korang kene!*
nanti kau amni..sedap je kate kitorang..
huhu...
aku ckap betul ape?
atau salah??
huhu,...
whateva lah!
huhu..sedey btol..!!

selain tu...
aku jugak mals nak update..
nak tahu knape??
sebab aku beruk yg mals..
so..
mengapa beruk ini terlalu ,malas?
bkan mals!!
tak larat!!

huhu...sudahla tak larat..pastu nak kene berhadapan dgan tenet yg slow ni!
apsal slow sgat??
SLOW?
SLOW>?
SLOW?
SLOW?


V
VV
VVV
VVVV
VVVVV
VVVVVV
VVVVVVV
VVVVVVVV
VVVVVVVVV
VVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVVVV

hari ni kene colourful cket..
btul tak??

cakap BETUL!!

tak dapat aku nak katakan apa2

Sabtu, 22 Ogos 2009

puasa puasa puasa

lapar btul!
sbenarnya bkan lapar tapi dahaga..
im so thirsty!
not hungry!!

argghhh...
tringin nak mkan kinder bueno...
nyum nyum..
sedap dpat makan mase bkak pose tu...huhu!
nak lagi nak lagi*smbil bkak mulot!*
ahakss...

smalam..
farhan msg aku...

farhan:dah berbuka blom syg?
aku:sudah..lama dah..wat pe tu??
farhan:nak pegi terawih la syg..
aku:mandi blom??
farhan:baru nk mandi la syg..
aku:ahaks..patut bau busuk bgkai je ni..
farhan:bkan bau bgkai la syg..bau badan..
aku:dah dah dah pegi mndi..bau bgkai loo...
farhan:halau ye..??
aku:hey hey hey...tak halau pun..suruh jee..
farhan:owhh...kite pegi mndi dulu..


beberapa minit kemudian....

farhan:dah sudah dah..
aku:habis mndi pun nak bgtw
farhan:stiap langkah kene gtaw la syg..
aku:langkah pertama tak bgtaw...lgkah kedua tak bgtaw..x kisah pun..
farhan:tak pe laahh...izwan dh pnggil..nak kene pegi ni..bye syg..

ahaks.
dah sunat blom??
haisyoo...nak kene sunat ke??..
meh aku tolong sunatkan!

Jumaat, 21 Ogos 2009

kenangan balik hoki

mase balik tu...
kitorang naik bas pas2 aku dgan hawa...
kitorang rambut pnjang taw...
kitorang duk kat blakang n then amik telekung pkai...
pastu rmbut kitroang letak depan...
pastu aku kluar dulu dri situ..
pastu aku jlan2 memang lah dorang tak terkejut sebab kami wt rancangan dah...
dorang sume wat tido..
aku dgan hawa dtag..duk geletek dorang lah!
pastu dorang jerit...
n then aku baring tengah2
dorang sume bce yassin!ahaks!sial....
time tu lah maisarah ktawekan aku...
pastu maisarah duduk kat tepi tingkap...
aku pun duk tepi dia laa...
pastu kami pndang sepasang suami isteri dgan 3 org ank die
mak cik tu pndg jek kitroang..
pastu aku ckap kat maisarah..
suruh dia buat2 terkejut..
so dia buat2 terkejutlah!!
n then dia lari...
haha!
pastu aku pndg mak cik tu...
mak cik bgtw ape ntah kat suami dia..
suami dia pndg n then dia ckap pe ntah...
pastu mak cik tu pndg ank dia..
ank dia terlentang kat blakang(dorang tido)
pstu husna ckap

~tu dia!!ank dia pengsan!!hg pnya pasai la farhana!~

aku syap je..pastu wani ckap

~weyh!aku takut ni!~

"knapa hg takut?"

~takut la!nnti tiba2 org yg kita kcau tadi skit jntung pastu ambulan lalu plak!~

"haha!"

pstu kreta tu pecut...
kitrong gelak besar!!
pastu ade ambulan lalu...

wani ckap

~tengok tu..sah sah ambulan tu !~

aku juz gelak je dgan hawa...
memang tak dpat byangkan lah mcmmane rupe aku kat dlam bas tu..
sume org gelak2..
tiba2 "gong gong"
bnyi henpon cikgu aku...
rupa2nya cikgu tangkap gmbar kitorang...
pastu cikgu ckap nk tunjuk kat guru disiplin...

haha!
smpai skarang tak pasti smaada cikgu dah tnjuk ataw blum..
kitorang sume harap cikgu tunjuk..


sudah2 dahaga tgan aku menaip nih...

kenangan lwn hoki!

kenangan ni tak pernah akan aku lupe...
untuk slamanyaaaaaa....
u all tahu tak aku minat hoki??
hoki adelah my favourite activity!
every day aku dgan kwn2 aku pegi latihan kat skola!
iaitu mase aku drjah 6...

ye!aku ingat lagi!
time tu kitornag naik bas...
nk pegi sungai petani...
kitorang pegi sne lawan dgan skola lain...

gaban penat time lawan tu!!
aku jdik pertahanan..
time kitornag lwn dgan taman ria!
oooohhhh takdapat aku lupekan!
takde satu bola pun masuk dkat tmpat pertahanan...
org2 blakang dri pertahanan tu..
dulu je..rilek katanya...

aku gaban la nk kene tahan tak bagi masuk...
satu bola tak lepasi aku time tuh!

kawan aku maisarah dia jadi ..err err lupe r!
dia bagi 2 kali gol!!
aku teruja dgan dia ni!
rasa2 mcm nak puja je dia...
heybat la kau maisarah!
ko kelas nombo 5!aku klas nombo 2(mse drjah 6)..
aku bgga dgan kau...
aku jnji tahun dpn aku nk bwak air utk kau!haha!
siotnyee aku..
kau dah masuk skola smk panglima besar..
nak bgi air cemane kan??
kaulah org yg ktawekan aku dlam bas!

utk pengetahuan korang..
kitornag kalah dlam pertandingan kali kedua iaitu lawan dgan sk tunku err err aku lupe!]
sk err err lupe! vs sk taman kenari
haha...1-0
sadis glerr!!
aku bnci sgat2 skolah tu!!
benci benci benci benci benci!!!
ade sorang perampuan tu..
nombo 8..dia tu slalu je jatuh(buat2 jatuh u know!)
takde org selit dia..
dia jatuh mgkin nasib dia tu jatuh..
ade sattu babak!

kwn aku ckap kat aku lps lawan tu
~napa gedik sgat pompuan nombo 8 tu??asyik jatuh je...ooo..aku taw knapa..~

~kenapa??~aku blas

~dia sja buat2 jatuh..pas2 laki2 hensem dtg angkat dia...~

siot ye kamu wani!

~eleh jgn2 hg kowt nak wat cm2..~bblas aku lagi

~but** hg!tk pa laa...bgi gol tau satgi!!nanti dpat mkn pizza!~

~eh eh eh...byak la pizza!hmpa tak pa la rilek je kat tepi tu..kmi ni kena jemur tengah pans!
aisehmen!~blassss aku lagi!

wani jadik simpanan...
dia slalu ckap dia perempuan simpanan GRO..
aiseh...
aku xkan kwn dgan GRO..
ahaks....

pas2 azhar tegur aku

azhar:weyh!kani semua jerit bgi sokongan kat hmpa!hmpa kena la plak sokong kami!
aku:of course la!!skolah kita msti kena menang mana boleh kalah..hmpa pun sma laa...kuatkan semangat dow!
azhar:thanks! sokong kuat2 taw!!!
aku:kalau slow cemana??
azhar:kalau slow aku doakan hmpa kalah
aku:kalaukuat2 hilang suara aku cemana??
azhar:padan muka!hahaha!!

kamu memang siot ye azhar...

pas2 budak laki2 main..lwn dgan sk kulim...
masyaAllah...
dorang asyik kalah...
tak taw nk ckap pe kat dorang...
kitorang sokong smpai2 nyanyi lagu skolah,lagu semangak sktk...

kitoang nyanyi lagu smngt sktk

yakinkan diri dgan semangat
hadapi lawan di ats padang
terus maju
berusaha
yakinkan diri pasti berjaya

S.K.T.K boleh
boleh..
knari boleh!!

gaban kuat..sk kulim dpat short corner..
dorang buat short corner akhirnya GOLL!!!
kata penyokong dorang...
lpas habis...

tu plak..
aku ckap kat azhar..
aku:pe daaa...kami lagi pulun sokong hampa dri hampa!
azhar:sory laa...depa tu main pukul kaki
aku:alaahh..hg pukol je blik depa tu..
azhar:tapi cikgu ckap..cikgu tak ajar kita pukol org...
aku:hehe..tak pa...lagi satu lagi perlawanan!bagi menang!
azhar:tengok la dulu(tercungap2 dia..ksian..)

pas2 time lwn utk laki lagi..kitornag tak lwn..
esok final..kita lawan lah...
kalah jugak lwn dgan sk tamil kulim...
0-3..
aku tak leh ckap ape2 dah kat azhar..


esok plak..kitoang bertolak dri pukul 5.31pagi..(tak silap aku)
smpai pukol 6.57...
sume2 eksesais..ya rabbi!! aku tak larat time tuh!!swear!!
paksa diri jugak...

lwan final ni kitorang takde smangat sbb bdak laki takdedorang lah yg bagi sokongan kat kitorang..
tapi skang ni..takde...dorang tak ikut sbb dorang tak menang....

itu pasal la kitornag kalah...
pas2 tak solat dulu sbelum main(time tu tak msok waktu zuhur lgi)
kalah kalah kalah kalah...
dgan paria sk0olah sk ladang victoria..
dorang tu men hayun kayu..
refree x kisah pun wat dek jee
smpai2 kwn aku syaza patah gigi
najwa benjol kat pale
husna(mulut pedas2 tu lah!) hiduang bengkak..
semua ni sebab paria tu..
aku nak nangis time tu..
sbab pemain second-hand yg dpat...
kitorang lawan tak pkai tudung!
kitroang pkai key..

pas2 lwn kali ke-2 plak
kitorang berdiri kat tepi plang smbil tunggu giliran nak masuk..
pas2 budak skolah sungai kob laki la..dia ckap

s.k=sgai kob
aku=aku la!

s.k:nombo 3(maksud sia aku la tu)nombo 3..nak nombo fon bole??

aku pndang mcm singa lapar!
pastu aku ckap

aku:017 dah dah dah pi men jauh2
s.k:nombo 3..nama pa?
aku:nma aku??
s.k:ha la..

pas2 kwn aku syuhada ckap
syuhada:ceh ceh ceh..dia ngorat hg..
s.k:woi!jeles ke??
syuhada:tak dak masa nak jeles...
aku:haha!
s.k:bgtaw nama laa..
aku:farhana...
s.k:ooo
aku:sudah2 mlas aku nk layan
s.k:buat lek lok taw...
aku:aku taw la apa aku buat..

kwn dia ckap ~weyh!dia ska kat hang weyh!~
siot sgat laki tuh..
nthen msuk padang..
lwn pnya lwan pnya lawan
2-0
menang!!
yeh!!
thanks husna..mulut kau yg pedas2 sgat pedas tu
tlah beku sperti ice!!

haha!
kitoang dapat nombo 2...

nombo 1-sk tunku err err aku mash tak ingat
nombo 2-sk tman knari
nombo 3-sk sungai kob

seronok btol..pastu time nak tuka baju..
lepas habis tuka baju...
bdak laki tu panggil aku...

s.k:FARHANA!!!!

aku pndang kat dia..aku snyum je..
then aku ckap
~what up bro!!thanks!!~

mse blik tu aku rse lawak la sgat..
esok aku cite lah eh!!
ngantuk ni..esok kene bgun awal..puase ye!!
dah pnjang sgat aku taip malam ni...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK!(al-mubarak ke?)
hehe..jgan curi2 makan plak..
org tak nmpak..Allah nmpak!...
OK SEE U TOMORROW!

Khamis, 20 Ogos 2009

happy birthday abg jai!


ni hadiah yg ustazah bagi kat aku sbab aku dpat mrkah 96..
dlam tajwid dan al-quran


haha...hadiah utkku...



air mango!nyum nyum!kegemaranku!!








mse birhday abg zaidi aku.. iaitu pada 20 ogos 2009




kitorang mkan KFC(boikot!)










nyum nyum..sedap kntang putar..




ayam??(aku tak mkan ayam!)











n then mkan kek...aku tak suke kek capucino(btul ke aku eja ni??)




so..aku mkan ceri dgan strawberi2 yg ade laa..hehe








ini plak mse kat mgaji..




ustazah ade wat kenduri...




time ni org rmai dah blik dah...




tu adam dan khairil




pgang polisterin tu khairil




dan lagi satu tu adam












gmba ni aku amik sbelum makan kek..




ini kad...

Selasa, 18 Ogos 2009

this is about what?


bola mase bdak2 laki2 main...smpat aku tgkap..


pokok buluh yg kitorang tanam




setelah skian lama...
membesar jgak pokok niey yee





ni husna..
org yg aku benci sgat2..
if korang jmpa dia..
jgn tegur dia!
dia akn ckap sesuatu yg pedas!
pedas dari sgala cili yg ada!


srangkap dua rngkap:

org berbudi,
kita berbahasa,
kalau dia tak tahu berbudi,
baik kita blasah saja,

pantun ni dpat kat...
kat..
kat
errr..err
errr...errr
lupe la plak

Jumaat, 14 Ogos 2009

bla bla bla


tempat aku selalu lepak


nmpak mcm laki kan??
dia ni pompuan..
time ni aku ade kat pondok husna..
dia ni adik husna
nama dia syazana




pokok ni ade kat tepi tmn mainan...
aku ngan kwn2 aku slalu la pnjat pokok ni..
*sebenarnya...kmi slalu pnjat sbb nk cri penyakit!*
paham2 la kan...
kalau kami pnjat..
kami suke terjun dari atas..
































mcm takde cite je eh...

bgaimana mau letakkan award di blog...

1.first,tahu la kan..upload gmba award tu masuk kat cacatan sgala cacat...

2.lepas habis upload tu,ikut contoh separti di bawah

taip ni dulu ---10 FAKTA MENARIK TENTANG PEMBERI AWARD NI

1.
2
3
...................
tulis fakta tentang dia! paham!

3.pastu tulis 10 FAKTA TENTANG DIRI SENDIRI

4.pastu tulis 10(ikut suke brape la)PENERIMA YG AKAN MNERIMA AWARD NI

-siapa?
-siapa?
.........................

ada paham??



ni aku copy dri blog sape eh?

Khamis, 13 Ogos 2009

award n tag dri laila!



6 FAKTA MENARIK TENTANG PEMBERI AWARD NI..

1.suke pinkk

2.suke akim af7

3.syg sme dia pnya fadhil

4.sgt cute

5.dia kwn aku yg best!

6.fanatik arsenal

NYATAKAN 9 FAKTA MENARIK TENTANG ANDA SENDIRI

1.suke menyanyi

2.suke menari

3.suka mkn pizza*nyum nyum*

4.benci maths!

5.kacau org

6.suke kartun

7.takut lipas

8.kuat merajuk

9.suke sms!

10 PENERIMA YG AKAN MENGAMBIL AWARD NI

-to all my followers!

-sape nak amik,amik lah!

Tagged by my new cutie friend, Laila :)

1.nama timangan anda

Amni

2.anda seorang yg

manja

3.lagu feveret

byk!!dow

4.makanan kegemaran

salah satunya ialah pizza hut

5.minuman kegemaran

salah satunya ialah ice blended mango..

6.warna kegemaran

pink dan itam

7.benda yg mesti ada dlm beg

hp,buku kecik,diari,charger,sikat,minyak rmbut dan lain2,..

kalau beg skola mestila buku2 n kotak pnsel kan?

8.kali terakhir anda menangis

tahun lepas!haha!

9.sikap yg membuatkan anda stres

sikap cikgu yg bgi byak keje skola

10.tag 6 rakan anda

-all my followers!

Rabu, 12 Ogos 2009

nak tulis pe eh??

suhu badan aku mase cek dkat klinik kerajaan...


adelah 42(mase petang hari selase tu)..


so..aku tak pegi sekolah untuk beberapa hari ni..


mingguy depan baru pegi sekolah...


skang ni pulak 34...





ok ok ok..


tanak cite pasal tu lagi...





tengok2 lah gmba2 ni dulu






ni adelah kiko...


kucing kesayangan aku...


tak nmpak muke dia kan??


dia tengh malu tu...


aku nk tgkap gmbo die..


die pndg tempat len..


mase ni aku ngan kiko ade kat blakang umah...


aku tkap gmba ni 12 Ogos 2009



korang jgn senyum cm ni plak



haha...

sape snyum cm ni angkat mate!!

haha

Selasa, 11 Ogos 2009

UBAT

huhu..

tak suke

tak suke

tak suke


taw ape yg aku tak suke???

aku tak suke ubat cair..

aku suek ubat biji..


senang....

telan smbilminum air...

mcm kat bawah ni


ni lah ubat aku...
setiap satu plastik ubat tu yg takde warna merah tu...
ade 3 jenis ubat biji...
dan lagi satu yg ade warna merah tu
satu je ubat...
dan lagi satu..yg botol tu..
UWEK!!
tak suke aku!!..
SWEAR!!'
tak suke!!!

tu all my followers..
iaitu member2 yg baru tu...
aku follow kmudian lah..
sebab..internet aku ni tengah bengong..
sgt2 bengong!
time nak follow je...
kluar blank BURUK!!!







P/S:SI BERUK YG DEMAM NI...
TAK SUKE UBAT CAIR..
ADE PAHAM??
ATAU ADE YG NAK KENE
BUNUH??

APSAL NNGAN AKU NI??
HARI2 NAK BUNUH NI...

Isnin, 10 Ogos 2009

bsan??ddemam??

OWHHHHHHHHHHHH SUNGGUH MEMBOSANKAN..............
kat sekolah tadi..macam..
huhu tak yah ckap...
aku demam...
so...
bila2 klau aku larat..
aku UPDATE ye!

Ahad, 9 Ogos 2009

help!

esok..
aku de hal nak ckap ngan farhan..
sian ko paan/papan..
lu akan tahu wa pnya pembalasan*sanggup ke hati aku nak tumbuk dia?*
ayoyo
haisyooooo
HAISYOOOO.....

esok aku tegur dier ark...snang cket..
tahu la aku nak kerjekan adam ngan farhan..

adam=kacang badam
farhan=papan
so..kalau boleh...
aku nak tnye dia..
darimana dpt nomber aku...

I WILL KILL U!!!

SESIAPA YANG KOMEN AKAN DIBUNUH OLEH AKU!!

Sabtu, 8 Ogos 2009

pergi mampus ark!

aku pnye bengang semalam..
terase cam nak bunuh org..
haisyoo..melebih lak tu

tadi..dalam pukol 8 or 9 pagi ntah..
aku msg die(farhan) lepas aku call dia tak masuk

aku:hey papan!lu buat pa?!
farhan:tak buat ape2 la syang...
aku:arghh..apsal call tak masuk?
farhan:ow..rosak la syg..
aku:woit..mabuk ke??
farhan:ye..mabuk la syg..
aku:ohh..ingatkan giler..
farhan:mabuk la..i ni masih normal lagi taw...

pergghhh...muntah aku...

aku:takkan aku nak pggil hg syg kot?
farhan:panggil je la..ape salahnye..
aku:sayang...sayang...sayang...sayang taik kucing bapak hg!
farhan:taknak syg taik kucing...
aku:kalau macm tu..sayang taik anjing
farhan:tak mau jgak!
aku:syg taik BABI nak??
farhan:tak mau jgak!!
aku:pegi mampus ark!
farhan:aduhhh...
aku:apsal??
farhan:tu tu adam tu..die pkul i la syg..
aku:laa...bgtaw dia aku suh dia pkul hg smpai mampus!
farhan:smpai hati u..
aku:ape yg smpai kat hati aku?


uhuk uhuk uhuk...
terasa bgai..
haisyooo

farhan:syg...apsal tak dtg sekolah smnggu>?
aku:adelah bontot..
farhan:ala..kite pggil syg,syg..tapi syg pggil kite bontot *gediknya..mnyampah!*
aku:ikut suke ti aku largh
farhan:ala farha..bole tak urut kat blakang kite?
aku:bole..InsyaAllah tahun depan..
farhan:tanak tanak..nak skang jgak
aku:sengal!
farhan:alah syg...
aku:wait a minute!adam ade sne ke??
farhan:adela syg..syg jgn curang ngan i...
aku:haisyooo...dia tengah kongsi ngan hg bca msg aku?
farhan:ye la...
aku:pundek!!
farhan:nape syg?

msg pnya msg...
tengok2 tak leh anta msg lak..
cek kredit dulu *122#

baki:0.02 sen
tarikh luput:11.8.09
sms bonus:0

daje...
sos top up dah gne dah..
haisyooo...

so aku tak blas msg die laaaa...
lpastu dia anta 3 kali msg sme...

farhan:nape syg?
farhan:nape syg?
farhan:nape syg?


sengal jee...

panggilan misteri

tak misteri mana pun..
bese la kan..
hari2 ade org tak knal CALL...

hari ni..
dengan terkejut beruknyee..
aku akan taip utk tatapan korang...

dlm pukul 4 kot..
aku ade org call aku..
so..aku jwbla..

o.c=orang call

aku:semekom..ni sape??
o.c:teka lee..

suaranya lelaki..
aku pure2 teka kat dia nm pompuan..

aku:suzana?
o.c:haisyooo...tak denga ke?
aku:denga pe?
o.c:ni kan sura laki..
aku:laa..laki ke??ingat pompuan..

then,
terus dia off..
aku call balik

aku:semekom..hang sapa?!
o.c=org laa...takkan binatang kot..
aku:aisehh..nama hang la bangang..
o.c:alalala...bgtaw nama hang dulu..
aku:amni..nape??
o.c:bohong la..
aku:betol pa!
o.c:so ni bkan farha la??
aku:aiseh..ye ye ni farha,,hassyyoooo(dorang2 ni panggila ku farha..mesti dia skolah ngan aku)
o.c:hah..nak pa?
aku:hai..hang kol aku dulu ps2 off..then aku kol hang balik..leh tnye lagi..
o.c:memang laa..nak pa??
aku:taik kucing hang!
o.c:la..napa sayang??
aku:hah?sayang?
o.c:alaa..buat mcm tak biase plak..
aku:memang aku tak bbiasa!
o.c:takkan tak knal kot..
aku:bgtaw huruf dpan hang..n huruf blakang
o.c:dpan F blakang N
aku:(hasyyooo..dlam ingtan aku ingat nmae farhan je la..)farhan??
o.c:knl pun..bgus2 syg memang bgus..
aku:eeiii tak suke i...(smbil buat2 batuk2)
o.c:tak de lah..lawak je..takkan tak leh sayang?
aku:hassyoo..dunt talk again..bye..


terus of fon..naik bengang aku..haaiiyyyaaa

Khamis, 6 Ogos 2009

tak brapa wokay

dah berape hari aku tak update/??
banyak kan??
mesti kornag ingat aku mals??
shhhsss wait a minute...
beberapa hari ni pun aku tak pegi sekolah...
hari ni pun tAK PEGI!!

aku tak pegi pun n tak update pun ada sebab2 yg tertentu..
adik beradik aku tu..
kakak dia kak minah
sudah meninggal....
sebab tu laa...
sian arwah...
dia sakit kencing manis n mcm2 lagi lah..
yg timbul persoalannya...
ada sejenis kuman...
yg jauh lebih bahaya dari H1N1,H2N2(reka jee)

doktor ckap kuman yg ada kat dlam badan kak minah...
tu cepat sgat..
dalam masa sehari hati boleh rosak bila dia serang...
dorang pun syak kuman T.B..
tapi bkan T.B...
kak minah tu nurse kat hospital tuanku fauziah kangar...
dia masuk hospital tu la jgak...

dia masuk hospital hari rabu minggu lepas...
hari selasa minggu ni baru meninggal

tak pelah..
malas nak taep pasal ni..
CHOW!

Jumaat, 31 Julai 2009

jom klik

tekan sini ok http://www.megic.1go.dk/dontclickeng.htm
dan tekan ok smpai abes....
menyesal korang nanti!!
haha...

Khamis, 30 Julai 2009

nak tahu??

nak tahu knpa aku tak jwb2kat bdak paan??
sbab aku nk jaga ati seseoarang..haha.. dia kata aku curang..
haha, heiji...

Rabu, 29 Julai 2009

sila ambik plz


disebabkan ramai sgat nak award dari aku yg terkenal ni (terase terkenal kehkeh)
aku bagi utk korang2 yg mintak2 tu..
yg mintak ke
tak mntak ke..
sile amik...hehe
lagipun..
blog2 korang adalah terbaik forever!...bgi aku
kalau korang yg takde keje sgat...
sila amik..walaupun korang bkan penyamun aku...
sebab korang tanak kene tgkap ngan polis
korang curi je award ni...
dan ckap aku yg bgai k? ;p
hahahahahaaaa

Selasa, 28 Julai 2009

knalkan...


ni ati(rindu kat tiang taman mainan)



tempat aku suka lepak




haris(nak keluarkan api kt tgan tuh)



najmi(terasa macho)

hahhhh...gagagagagagagagagagagaga.............
ni la yg dpat aku knalkan dulu...najmi ni adik saiful...haris ni adik ati...
ok ok...
aku nak buat sesuatu jap..

Isnin, 27 Julai 2009

surat dri seseorang

wokeyyy


sejak akhir2 ni aku sudah jatuh cinta!


woouuhhhhhh...tak caye??


huhu..


hari2 aku dpat surat dri seseorang..


orang tu bernama farhan..


huhu..




hari2 dia tnya aku nak jdik gf die tak..




aku masih tak beri jwpan wlaupun aku suke die GHEEE


omg









tak leh tipu diri sendiri...
tak leh
tak leh
tak leh

didalam surat..aku sntiasa balas AKU BENCI KAU...
izzani ckp HANG NI LAA..AMIK LA PLUANG TU JIKA MASIH ADA...
aku ckap AKU TAK SEDIA LAGI LA BANGANG!
izzani TRY LER TULIS I LOVE U.
aku ckap WOIT..MUNTAH AKU LA CAM NIEEE
izzani EHEEHEHE...ESOK HANG CKAP KAT DIA I LOVE U..JANGAN TULIS KAT SURAT K?
aku TENGOKLAH DULU!

beliau sungguh siot...

patut ker aku ckap cam tu?sedangkan aku tak sedia?

takde mood

skang ni aku tak de mood..
takde mood nak..

UPDATE
MAIN
BUAT KEJE SEKOLAH
MEMBUNUH
BERCAKAP
MENAIP(tapi aku taip jugak yee)
TENGOK TV
BER-SMS
CALL2 ORG..
MENUMBUK
CHATING
MAKAN(bukan aku diet)
MINUM

yang aku nak buat:

RELAX
TUMBUK ORG(tumbuk solehah al-hidayah yg laknatullah)
DENGAR LAGU
MENJERIT
MAMPUS
TIDO
BERMANJA(hehe)

itulah akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

dah tak suke blog aku...sila blah..

HARAP JE NAME SOLEHAH AL-HIDAYAH...

SEPATAH NAME PUN TAK LEH HARAP!!

AKU TAK SURUH PUN KAU BUANG MASA KAT BLOG AKU!

KALAU ADA ATAU AKU PAKSA PUN TAK PA LA JUGAK!

TAK PEDULI LA AKU KALAU KO NAK BENCI32 BLOG AKU NI...


AKU PUN TAK KENAL KAU

SO..TOLONG ABAIKAN AKU!



MASIH TAK MAU ABAI??


KALAU TAK MAU..

MEH LAAA

MEH LA BERTUMBOK DENGAN AKU....


,,,,.....MESTI AKU MENANG.....,,,,KEHKEH


OHHH....

EMOSI SEDANG MENDADAK...


MESKIPUN GERAM DAN BENCI KAU MCAM NI PUN...



AKU TETAP MENANG..KEHLEH

HARAP JE YUU..
SIAN LUUU


KEPADA YG TAK SUKA BLOG AKU SILA ABAIKAN BLOG INI

Sabtu, 25 Julai 2009

award untuk 6 blog kegemaranku yg terbaik


award ni untuk blog2 yg aku pilih jeaa



1.http://junairah.blogspot.com/

2.http://arewind.blogspot.com/

3.http://sepet88.blogspot.com/

4.http://i-farhan.blogspot.com/

5.http://k-fhatyah.blogspot.com/

6.http://soulofzaty.blogspot.com/

kepada pemilik2 blog2 yg berkenaan..

sila ambil

sila2..

amik2

tapi kalau blog dia tak tersenarai..

jangan memandai amik eh..

hehehe..

amik utk kenang kenangan tak pe..

huhu..

sila amik award ni yaa...

TRAGEDI MENGEJUTKAN

hari ni..
aku dgn geng aku seperti biasa
lepak kat taman mainan...
pastu...ada 3 org paria tu halau budak2 dan geng aku yg bermain disitu...
salah seorang drpd paria tu..
bwak kayu..(yg bawak kayu tu bisu)

beberapa anggota geg aku berkata kuat2 pada 3 paria tu

ija:WOI!!HAMPA INGAT NI TAMAN BAPAK HAMPA KA??!!~~~
ati:TU LA!!SEMUA ORG BOLE MAIN KAT SINI!!!

pastu paria bisu tu bangun...

aku sempat cakap

aku:WOI BISU!!HANG DUDUK!!!~~

geng2 aku gelak tak abis2...
pastu hafizuddin gtw bapak dia..
almaklumlah..
bapak dia lah ketua kat sini
...
..
.bpak dia dtang cakap kat 3 paria tu

pak cik din:ni apa pasal bawak kayu neh??nak pukol org ka?
paria 1:tak lah..
pak cik din:abis tu?apsal nak halau org smpai ugut2 nak pukol?
paria 2:kita saja melawak
pak cik din:mai kayu tu..kalau pak cik nampak hampa2 ni halau budak2 kat sini lagi
pak cik bawak hampa pegi balai polis...

ija,aku,izzati,hafizuddin,saiful dan lain2 menari kegembiraan..

pastu paria 1 ckap lagi kat pak cik din

paria 1:depa baling batu kat kami la pakcik..
paria 2:betol pak cik.betol!..tengok pala saya..tengok..benjol pak cik

lepas tu..aku tengok sepol..muke masam jek dia lepas dia ckap mcm tue...


tiba tiba

BUKKK
AUWWW
AMIK HANG
BUKK BUKK

mcm lawak plak denga bunyinyee...
tapi..
YA ALLAH,
habis bdakparia 1 ngan 2 tu..
paria 3 yg bisu tu snyap jek..
tengok jek..























SIAN KAU SAIFUL..
pak cik din gtaw bapak kau...





CIAN LUU...

ape2 pun...
aku tak suke geng aku cam tu..
huhu..

TAK SUKE
TAKSUKE
TAKSUKE

OHH TAK SUKENYE!!
KESALAHAN YG DAPAT DI MAAFKAN!!

Selasa, 21 Julai 2009

sowey for my followers

sowey eh..
aku follow korang lmbat cket..
sbb sebok laaa.................

AKU SEBOK DAN JUGA PEMALAS...........

ITULAH AKU...
DISINI..
DAN DIMANA..

huhu..

aku malas
malas
mlas
malas
malas
malas
malas
malas
malam
malam
malam
malas
malam
malam
malam
malam
malas
malas
malas
malas
malas
masal
masal
malas
malas
malas


p/s:perangai aku ni mcm BERUK...
sebab aku ngaku aku BERUK...
itulah aku...
BERUK....






HAHA..aku adalah BERUK

Ahad, 19 Julai 2009

PERISTIWA ISRAK DAN MIKRAJ

Peristiwa Israk Mikraj


1. Sebelum Israk dan MikrajRasulullah S. A. W. mengalami pembedahan dada / perut, dilakukan oleh malaikat Jibrail dan Mika'il. Hati Baginda S. A. W.. dicuci dengan air zamzam, dibuang ketul hitam ('alaqah) iaitu tempat syaitan membisikkan waswasnya. Kemudian dituangkan hikmat, ilmu, dan iman. ke dalam dada Rasulullah S. A. W. Setelah itu, dadanya dijahit dan dimeterikan dengan "khatimin nubuwwah". Selesai pembedahan, didatangkan binatang bernama Buraq untuk ditunggangi oleh Rasulullah dalam perjalanan luar biasa yang dinamakan "Israk" itu.

2. Semasa Israk (Perjalanan dari Masjidil-Haram ke Masjidil-Aqsa):

Sepanjang perjalanan (israk) itu Rasulullah S. A. W. diiringi (ditemani) oleh malaikat Jibrail dan Israfil. Tiba di tempat-tempat tertentu (tempat-tempat yang mulia dan bersejarah), Rasulullah telah diarah oleh Jibrail supaya berhenti dan bersembahyang sebanyak dua rakaat. Antara tempat-tempat berkenaan ialah:

i. Negeri Thaibah (Madinah), tempat di mana Rasulullah akan melakukan hijrah.

ii. Bukit Tursina, iaitu tempat Nabi Musa A. S. menerima wahyu daripada Allah;

iii. Baitul-Laham (tempat Nabi 'Isa A. S. dilahirkan);

Dalam perjalanan itu juga baginda Rasulullah S. A. W. menghadapi gangguan jin 'Afrit dengan api jamung dan dapat menyasikan peristiwa-peristiwa simbolik yang amat ajaib. Antaranya :

§ Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah-olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Rasulullah S. A. W. dibertahu oleh Jibrail : Itulah kaum yang berjihad "Fisabilillah" yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.

§ Tempat yang berbau harum. Rasulullah S. A. W. diberitahu oleh Jibrail : Itulah bau kubur Mayitah (tukang sisir rambut anak Fir'aun) bersama suaminya dan anak-anak-nya (termasuk bayi yang dapat bercakap untuk menguatkan iman ibunya) yang dibunuh oleh Fir'aun kerana tetapt teguh beriman kepada Allah (tak mahu mengakui Fir'aun sebagai Tuhan).

§ Sekumpulan orang yang sedang memecahkan kepala mereka. Setiap kali dipecahkan, kepala mereka sembuh kembali, lalu dipecahkan pula. Demikian dilakukan berkali-kali. Jibrail memberitahu Rasulullah: Itulah orang-orang yang berat kepala mereka untuk sujud (sembahyang).

§ Sekumpulan orang yang hanya menutup kemaluan mereka (qubul dan dubur) dengan secebis kain. Mereka dihalau seperti binatang ternakan. Mereka makan bara api dan batu dari neraka Jahannam. Kata Jibrail : Itulah orang-orang yang tidak mengeluarkan zakat harta mereka.

§ Satu kaum, lelaki dan perempuan, yang memakan daging mentah yang busuk sedangkan daging masak ada di sisi mereka. Kata Jibrail: Itulah lelaki dan perempuan yang melakukan zina sedangkan lelaki dan perempuan itu masing-masing mempunyai isteri / suami.

§ Lelaki yang berenang dalam sungai darah dan dilontarkan batu. Kata Jibrail: Itulah orang yang makan riba`.

§ Lelaki yang menghimpun seberkas kayu dan dia tak terdaya memikulnya, tapi ditambah lagi kayu yang lain. Kata Jibrail: Itulah orang tak dapat menunaikan amanah tetapi masih menerima amanah yang lain.

§ Satu kaum yang sedang menggunting lidah dan bibir mereka dengan penggunting besi berkali-kali. Setiap kali digunting, lidah dan bibir mereka kembali seperti biasa. Kata Jibrail: Itulah orang yang membuat fitnah dan mengatakan sesuatu yang dia sendiri tidak melakukannya.

§ Kaum yang mencakar muka dan dada mereka dengan kuku tembaga mereka. Kata Jibrail: Itulah orang yang memakan daging manusia (mengumpat) dan menjatuhkan maruah (mencela, menghinakan) orang.§ Seekor lembu jantan yang besar keluar dari lubang yang sempit. Tak dapat dimasukinya semula lubang itu. Kata Jibrail: Itulah orang yang bercakap besar (Takabbur). Kemudian menyesal, tapi sudah terlambat.

§ Seorang perempuan dengan dulang yang penuh dengan pelbagai perhiasan. Rasulullah tidak memperdulikannya. Kata Jibrail: Itulah dunia. Jika Rasulullah memberi perhatian kepadanya, nescaya umat Islam akan mengutamakan dunia daripada akhirat.

§ Seorang perempuan tua duduk di tengah jalan dan menyuruh Rasulullah berhenti. Rasulullah S. A. W. tidak menghiraukannya. Kata Jibrail: Itulah orang yang mensesiakan umurnya sampai ke tua.

§ Seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat. Setibanya di masjid Al-Aqsa, Rasulullah turun dari Buraq. Kemudian masuk ke dalam masjid dan mengimamkan sembahyang dua rakaat dengan segala anbia` dan mursalin menjadi makmum.

Rasulullah S. A. W. terasa dahaga, lalu dibawa Jibrail dua bejana yang berisi arak dan susu. Rasulullah memilih susu lalu diminumnya. Kata Jibrail: Baginda membuat pilhan yang betul. Jika arak itu dipilih, nescaya ramai umat baginda akan menjadi sesat.

3. Semasa Mikraj (Naik ke Hadhratul-Qudus Menemui Allah):

Didatangkan Mikraj (tangga) yang indah dari syurga. Rasulullah S. A. W. dan Jibrail naik ke atas tangga pertama lalu terangkat ke pintu langit dunia (pintu Hafzhah). .

Langit Pertama: Rasulullah S. A. W. dan Jibrail masuk ke langit pertama, lalu berjumpa dengan Nabi Adam A. S. Kemudian dapat melihat orang-orang yang makan riba` dan harta anak yatim dan melihat orang berzina yang rupa dan kelakuan mereka sangat huduh dan buruk. Penzina lelaki bergantung pada susu penzina perempuan.

i. Langit Kedua: Nabi S. A. W. dan Jibrail naik tangga langit yang kedua, lalu masuk dan bertemu dengan Nabi 'Isa A. S. dan Nabi Yahya A. S.

ii. Langit Ketiga: Naik langit ketiga. Bertemu dengan Nabi Yusuf A. S.

iii. Langit Keempat: Naik tangga langit keempat. Bertemu dengan Nabi Idris A. S.

iv. Langit Kelima: Naik tangga langit kelima. Bertemu dengan Nabi Harun A. S. yang dikelilingi oleh kaumnya Bani Israil.

v. Langit Keenam: Naik tangga langit keenam. Bertemu dengan Nabi-Nabi. Seterusnya dengan Nabi Musa A. S. Rasulullah mengangkat kepala (disuruh oleh Jibrail) lalu dapat melihat umat baginda sendiri yang ramai, termasuk 70,000 orang yang masuk syurga tanpa hisab.

vi. Langit Ketujuh: Naik tangga langit ketujuh dan masuk langit ketujuh lalu bertemu dengan Nabi Ibrahim Khalilullah yang sedang bersandar di Baitul-Ma'mur dihadapi oleh beberapa kaumnya. Kepada Rasulullah S. A. W., Nabi Ibrahim A. S. bersabda, "Engkau akan berjumapa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dha'if, maka berdoalah untuk umatmu. Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu lah HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAH". Mengikut riwayat lain, Nabi Irahim A. S. bersabda, "Sampaikan salamku kepada umatmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanamannya ialah lima kalimah, iaitu: SUBHANALLAH, WAL-HAMDULILLAH, WA lah ILAHA ILLALLAH ALLAHU AKBAR dan WA lah HAULA WA lah QUWWATA ILLA BILLAHIL- 'ALIYYIL-'AZHIM. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga". Setelah melihat beberpa peristiwa! lain yang ajaib. Rasulullah dan Jibrail masuk ke dalam Baitul-Makmur dan bersembahyang (Baitul-Makmur ini betul-betul di atas Baitullah di Mekah).

vii. Tangga Kelapan: Di sinilah disebut "al-Kursi" yang berbetulan dengan dahan pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah S. A. W. menyaksikan pelbagai keajaiban pada pokok itu: Sungai air yang tak berubah, sungai susu, sungai arak dan sungai madu lebah. Buah, daun-daun, batang dan dahannya berubah-ubah warna dan bertukar menjadi permata-permata yang indah. Unggas-unggas emas berterbangan. Semua keindahan itu tak terperi oleh manusia. Baginda Rasulullah S. A. W. dapat menyaksikan pula sungai Al-Kautsar yang terus masuk ke syurga. Seterusnya baginda masuk ke syurga dan melihat neraka berserta dengan Malik penunggunya.

viii. Tangga Kesembilan: Di sini berbetulan dengan pucuk pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah S. A. W. masuk di dalam nur dan naik ke Mustawa dan Sharirul-Aqlam. Lalu dapat melihat seorang lelaki yang ghaib di dalam nur 'Arasy, iaitu lelaki di dunia yang lidahnya sering basah berzikir, hatinya tertumpu penuh kepada masjid dan tidak memaki ibu bapanya.

ix. Tangga Kesepuluh: Baginda Rasulullah sampai di Hadhratul-Qudus dan Hadhrat Rabbul-Arbab lalu dapat menyaksikan Allah S. W. T. dengan mata kepalanya, lantas sujud. Kemudian berlakulah dialog antara Allah dan Muhammad, Rasul-Nya:

Allah S. W. T : Ya Muhammad. Rasulullah : Labbaika. Allah S. W. T : Angkatlah kepalamu dan bermohonlah, Kami perkenankan. Rasulullah : Ya, Rabb. Engkau telah ambil Ibrahim sebagai Khalil dan Engkau berikan dia kerajaan yang besar. Engkau berkata-kata dengan Musa. Engkau berikan Dawud kerajaan yang besar dan dapat melembutkan besi. Engkau kurniakan kerajaan kepada Sulaiman yang tidak Engkau kurniakan kepada sesiapa pun dan memudahkan Sulaiman menguasai jin, manusia, syaitan dan angin. Engkau ajarkan 'Isa Taurat dan Injil. Dengan izin-Mu, dia dapat menyembuhkan orang buta, orang sufaq dan menghidupkan orang mati. Engkau lindungi dia dan ibunya daripada syaitan. Allah S. W. T : aku ambilmu sebagai kekasih. Aku perkenankanmu sebagai penyampai berita gembira dan amaran kepada umatmu. Aku buka dadamu dan buangkan dosamu. Aku jadikan umatmu sebaik-baik umat. Aku beri keutamaan dan keistimewaan kepadamu pada hari qiamat. Aku kurniakan tujuh ayat (surah Al-Fatihah) yang tidak aku kurniakan kepada sesiapa sebelummu. Aku berikanmu ayat-ayat di akhir surah al-Baqarah sebagai suatu perbendaharaan di bawah 'Arasy. Aku berikan habuan daripada kelebihan Islam, hijrah, sedekah dan amar makruf dan nahi munkar. Aku kurniakanmu panji-panji Liwa-ul-hamd, maka Adam dan semua yang lainnya di bawah panji-panjimu. Dan aku fardhukan atasmu dan umatmu lima puluh (waktu) sembahyang.

24. Selesai munajat, Rasulullah S. A. W. di bawa menemui Nabi Ibrahim A. S. kemudian Nabi Musa A. S. yang kemudiannya menyuruh Rasulullah S. A. W. merayu kepada Allah S. W. T agar diberi keringanan, mengurangkan jumlah waktu sembahyang itu. Selepas sembilan kali merayu, (setiap kali dikurangkan lima waktu), akhirnya Allah perkenan memfardhukan sembahyang lima waktu sehari semalam dengan mengekalkan nilainya sebanyak 50 waktu juga.

5. Selepas Mikraj

Rasulullah S. A. W. turun ke langit dunia semula. Seterusnya turun ke Baitul-Maqdis. Lalu menunggang Buraq perjalanan pulang ke Mekah pada malam yang sama. Dalam perjalanan ini baginda bertemu dengan beberapa peristiwa yang kemudiannya menjadi saksi (bukti) peristiwa Israk dan Mikraj yang amat ajaib itu (Daripada satu riwayat peristiwa itu berlaku pada malam Isnin, 27 Rejab, kira-kira 18 bulan sebelum hijrah). Wallahu'alam.

(Sumber : Kitab Jam'ul-Fawaa`id) Kesimpulannya, peristiwa Israk dan Mikraj bukan hanya sekadar sebuah kisah sejarah yang diceritakan kembali setiap kali 27 Rejab menjelang. Adalah lebih penting untuk kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa tersebut bagi meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik. Peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah dan takut kepada kekuasaan-Nya.

Seandainya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati benar-benar kemungkinan manusia mampu mengelakkan dirinya daripada melakukan berbagai-bagai kejahatan. Kejadian Israk dan Mikraj juga adalah untuk menguji umat Islam (apakah percaya atau tidak dengan peristiwa tersebut). Orang-orang kafir di zaman Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam langsung tidak mempercayai, malahan memperolok-olokkan Nabi sebaik-baik Nabi bercerita kepada mereka.

Peristiwa Israk dan Mikraj itu merupakan ujian dan mukjizat yang membuktikan kudrat atau kekuasaan Allah Subhanahu Wataala. Allah Subhanahu Wataala telah menunjukkan bukti-bukti kekuasaan dan kebesaran-Nya kepada Baginda Sallallahu Alaihi Wasallam.

Mafhum Firman Allah S. W. T. : "Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al-Masjidil Haram ke Al-Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat." (Surah Al-Israa': Ayat 1). wallahua'lam..



p/s:aku tak kedekut ilmu..sesungguhnya org yg ada ilmu tapi tidak mengajar seseorang itu sgt berdosa besar..

sementara tu enjoy cite2 ni dulu

ape2 daa

1. Hujan

CIKGU: Arip,kenapa kamu datang lewat hari ini??

ARIP : Hujan lebat cikgu... ...

CIKGU: Semalam,kenapa awak tak hadir??

ARIP : Hujan,cikgu. .. ...

CIKGU: Aik! Hujan juga. Habis kalau tiap-tiap hari hujan??

ARIP : Banjir, cikgu

CIKGU: @#%#@&%#@$

2.MAK CIK PELIK

Ni Cerita ni betol2 ade pada saye masa umor saya 10 thn.saye pergi kat pasar malam tiba2 saye tersesat pulak..pastu tiba2 ade mak cik tu entahla saper tiba2 die ckp "Eh sayang apa kamu buat kat sini sorang2" pastu saye pon rasa malula kan.
pastu mak cik tu ckp "Eh kamu ni saper agaknye silap budak agaknye maaf2 Mak Cik x tau pulak tersilap budak"pastu saye pon ckp dlm hati "Eh Mak Cik ni buat susah org je" pastu saya dh jumpa mak saya pastu saya pon ckp mak mak tadikan ade mak cik pelik dtg pastu die ckp "Eh sayang ape kamu buat kat sini sorang2" pastu mak saya pon ckp "HAHAHA"
Pastu saya pon bengang dgn mak cik tadi tu buat malu org je..
THE END ...


3.SPORTS TOTO

Ni kisah betul ni!! wktu tu aku ngah tunggu mk aku beli brg dapur.aku park kete kt dpan sports toto.Aku pon tngok je la org BERJUDI .Org melayu ada,Cina ada, India ada,Indon pon ade gak. Aku pon usha je la org yg berwarna agk gelap ni kan(mcm org India).Dia tngah belek2 ape bende tah.dia pkai baju kuning.Ingat kan inidia. SEKALI DIA PUSING!!!!! TEN TEN TEN!!! kat blakang baju dia tulis.... 'MASJID AL-ISLAM' ACAI!!!! :D buat malu org islam je...

4.pak mat

suatu hari, pak mat pegi keluar ke bandar bersama isterinya, mak minah. perjalanan mereka mengambil masa yang cukup lama menaiki sampan oleh kerana kampung mereka terletak di pedalaman. setelah sampai di sebuah pusat membeli-belah, pak mat ternampak sebuah cermin kecil sebesar tapak tangan. oleh kerana dia tidak pernah melihatnya, dia pun membelinya tanpa pengetahuan mak minah. sesampai di rumah, dia pun termenung melihat cermin tersebut setiap hari lalu menyebut 'macam.. bapak aku..' mak minak berasa pelik dengan sikap pak mat lalu curi-curi mengambil cermin tersebut sewaktu pak mat pergi ke surau. mak minah berkata ' perempuan macam ini yang laki aku minat ? '

enjoy??

copied from http://lawakjenaka.com/

aku sgt45 bosan

sepanjang berada di rumah pak ngah aku..
tiada apa yg menyeronokkan kecuali makan buah huhu...

aku terlalu sibuk hingga tak dapat meng-update apa2 utk beberapa hari ni....

AKU BOSAN!!!
AKU BOSAN!!!
AKU BOSAN!!!
AKU BOSAN!!!
AKU BOSAN!!!
AKU BOSAN!!!
AKU BOSAN!!!

wait a minute...
apsal aku jdik gila cam ni??

ohh..baru aku perasan aku ni GILA!!!..
huhu..nothing to share!!

aku takkyah nak share ape2 la utk hari ni
dan seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya
seterusnya

dan seterusnya..(eh smpai bile tuh?)

minggu lepas kak dira aku amik aku kat umah pak ngah aku...
minggu ni mungkin abg zaidi aku
kalau abg syafiq aku tu..jgn harap...mesti dia pegi melalak dulu sebelum amik aku...

kalau mama dgn abh..tak pyah mengharap...
sebab dorang takkan amik pnyer...
sbb dorang akn balik keje pukol 7 atau 9 malam...


NAK BACE APE LAGI?
KAN AKU CKAP...!!!
NOTHING TO SHARE!!
SO NOTHING TO SHARE LERGHH!!!

Jumaat, 17 Julai 2009

JANGKITAN H2N2

menteri kesihatan telah menemui satu penyakit yg bole mmbawa maut apabila terkena jangkitan tersebut yg dinamakan H2N2 selepas H1N1...


tanda2 anda terkena jangkitan tersebut...


1)Badan Anda berbelang2


2)Mempunyai ekor yg panjang dan berbelang2


3)badan ditumbuhi bulu berbelang2


4)Mahu makan segala daging


5)Tumbuh misai...


6)telinga menjadi seperti kucing


7)Kuku menjadi tajam


8)tangan menjadi seperti kucing


9)mata seperti mata harimau


10)bila bersin keluar harimau..


RUPA ANDA AKAN MENJADI BEGINI





JIKA RUPA ANDA BEGINI...
SILA DAPATKAN RAWATAN DI KLINIK HAIWAN BERHAMPIRAN YG DIBUKA 23 JAM...


IKHLAS,

MENTERI KESIHATAN DATO' LOVE AMNI

JANGKITAN H1N1

Berikut adalah tanda-tanda anda telah dijangkiti H1N1 atau demam babi.

1.) Badan rasa lemah, berat badan naik, dan tubuh bertukar pink.

2.) Hidung anda semakin ke depan dan lubang hidung anda meluas sebanyak 3 kali ganda.

3.) Telinga menjadi lebar, dan anda tidak dapat berhenti makan.

4.) Anda sentisa mengeluarkan bunyi seperti 'oink oink' atau 'gruk gruk'.

5.) Hingus berwarna putih berlendir pekat sentisa keluar dari mulut anda.

6.) Taring mula keluar dan membesar dari rahang bawah, bagi lelaki sahaja.

7.) Anda mula memiliki ekor berpintal.

8.) Anda ingin berkubang sentiasa.

9.) Orang yang menyentuh anda terus pergi samak.

10)Bila anda bersin keluar babi



Jika anda memiliki tanda-tanda seperti di atas, cepatlah berjumpa dengan doktor haiwan terdekat atau jabatan pertanian yang dibuka 23 jam sehari.



Ikhlas,Menteri Kesihatan Dato' Love Amni

Selasa, 14 Julai 2009

LovE STorY-TAYLor swIFT

We were both young when I first saw you
I closed my eyes and the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights, see the party, the ball gowns
see you make your way through the crowd
And say hello
Little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said, "stay away from Juliet"
And I was crying on the staircase
Begging you, please don't go
And I said

Romeo,
take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story
Baby, just say yes

So, I sneak out to the garden to see you
We keep quiet cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while

Oh oh

Cause you were Romeo,
I was the scarlet letter
And my daddy said, "stay away from Juliet"
But you were my everything to me
I was begging you, please don't go
And I said

Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story
Baby, just say yes

Romeo, save me
They try to tell me how I feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love storyBaby, just say yes

Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town
And I said

Romeo, save me
I've been feeling so alone
I keep waiting for you, but you never come
Is this in my head
I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said

marry me, Juliet, you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad
Go pick out a white dress
It's a love storyBaby, just say yes

Oh oh oh
Oh oh oh oh

'Cause we were both young when I first saw you




my favourite song

Sabtu, 11 Julai 2009

adeah alien ni seOrang pelupa?

aku kadang2 tertanya2...
berape sebenarnye um0r aku ni?
serius talk, aku mmg sgt2 pelupa skrg ni~~

kdg2 bile masuk bile air, then key tibe2 teringt...
bukan ke aku nak baca buku td?
*ahakZZZ, byk la bace buku!!*

kawan aku ckp la, mkn la kismis byk2...
masaleh besar nye, bukan takat kismis, mkn kurma p0n bl0m tentu leh hilangkan penyakit lupe ni!!~~~


anda bygkan~~
untuk ingt bufday kawan punye pasal....
*sbb beliau majuk nnt x wish!

aku terpakse tampal tarikh kat mne2 je sempt~
cermin
dinding
syiling!!
tp tetap lupe jugak!!!
deng!

pernah satu ketika,
aku gnekan ubat gigi untuk cuci muka,
n
cuci muke untuk berus gigi!!
pakai selipar, sebelah lain~
naik lif, lupe tgkt berape!

paling teruk!!
cikgu tanya nama, aku terlupe nama aku!!!

OMG!
hmm.....bercakap pasal lupe name,0
aku teringat patrick!
patrick dlm cite sp0ngeb0b tu!

adalah kerna kefanatikan meminat beliau telah mmbwa virus ke dlm 0tak?
aku teringat satu babak~
kawan aku, si Ati suruh aku belikan beliau nasi~
kemudian aku katelah, 0ke,
nnt aku belikan beliau nasi patrick!

sepatutnye nasi paprik, tapi aku dah terslh sebut!
deng~

aku rase,time td0 ade nenek kebayan tuka ingatan die ngan aku la!
xp0n,
sebenarnye aku ni, dah berumur 100+ n aku dihantar ke bumi untuk menyelamatkan makhluk2 bumi ni!!!
0wh~~~~~



kal0 anda nak tahu mmber2 tgh berbisik p0n aku leh dgr~~
*adakah sbb aku slalu k0rek telinga, ataup0n aku jugak bi0-nik???*
n
aku jugak telah berjaye mematahkan buaian besi kat taman permainan kanak2 berumur
12 tahun ke bawah!

bukan kah ini petanda2 bahawa aku ni adalah makhluk asing????
aku penah ura2 kan perkara ni dekat mmber aku.
Beliau dgn pantas manjawab,

haah la....tu pasal la k0 mls mandi!
k0 ni kambeng kat planet asing k0t!

0wh, beliau sgt si0t~
ini yang membuatkan aku tertanya2~
adakah alien ni se0rang pelupa??

cita2 aku..thanks for SMKTAT!!


aku teringin nak pegi sini




bermain di atas padang tu




sambil memukul bola itu




dan memegang KAYU HOKI!!

cita2 aku adelah PEMAIN HOKI PEREMPUAN....

yeyeh!!let's go to Sekolah Menengah Kebangsaan Telok Air Tawar ...

yeahh!!!...aku tuka skola...

haha..sian mak bapak aku...

kena amik aku...

kakak2 n abg2 aku pun bole pent jagak...hahahaha...

aku gembire gler ark!!!


Misi
Kami warga SMKTAT akan berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang; Sahsiah, kurikulum, kokurikulum melalui penglibatan semua pihak selaras dengan Falsafah Pendidikan Negara.


Visi
SMKTAT cemerlang 2010

Falsafah warga sekolah

Sepasukan
Muhibah
Komited
Telus dan tulus
Amanah
Terbilang

falsafah sekolah


Patuh kepada ajaran agama

Saling hormat menghormati

Bekerja dengan penuh berdedikasi

Sayang dan bangga terhadap sekolah

Sentiasa cergas dalam bidang kokurikulum

Menjadikan sekolah ini sekolah sukan terbaik

baca utk belitkan lidah

Antara ayat english yang sangat best disebut. Berbelit-belit la lidah korang nanti macam samy velu.. huhu..


1. If you understand, say “understand” . If you don’t understand, say ” don’t understand”. But if you understand and say “don’t understand”. How do I understand that you understand? Understand!

2.I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won’t wish the wish you wish to wish.

3. Sounding by sound is a sound method of sounding sounds.

4 ..A sailor went to sea to see, what he could see. And all he could see was sea, sea, sea.

5 .. Purple Paper People, Purple Paper People, Purple Paper People

6 ..If two witches were watching two watches, which witch would watch which watch?

7 ..I thought a thought.But the thought I thought wasn’t the thought I thought I thought. If the thought I thought I thought had been the thought I thought, I
wouldn’t have thought so much.

8 ..Once a fellow met a fellow In a field of beans. Said a fellow to a fellow, “If a fellow asks a fellow, Can a fellow tell a fellow What a fellow means?”

9.Mr Inside went over to see Mr Outside. Mr Inside stood outside and called to MrOutside inside.Mr Outside answered Mr Inside from inside and Told Mr Inside to come inside. Mr Inside said “NO”, and told Mr Outside to come outside.
Mr Outside and Mr Inside argued from inside and outside about going outside or coming inside. Finally, Mr Outside coaxed Mr Inside to come inside, then both Mr Outside and Mr Inside went outside to the riverside.

10..SHE SELLS SEA SHELLS ON THE SEA SHORE , BUT THE SEA SHELLS THAT SHE SELLS, ON THE SEA SHORE ARE NOT THE REAL ONES

11..The owner of the inside inn was inside his inside inn with his inside outside his inside inn. **********

12.. If one doctor doctors another doctor does the doctor who doctors the doctor doctor the doctor the way the doctor he is doctoring doctors? Or does the doctor doctor the way the doctor who doctors doctors?
“When a doctor falls ill another doctor doctor’s the doctor. Does the doctor doctoring the doctor doctor the doctor in his own way or does the doctor doctoring the doctor doctors the doctor in the doctor’s way”

13..We surely shall see the sun shine shortly. Whether the weather be fine, Or whether the weather be not, Whether the weather be cold Or whether the weather be hot, We’ll weather the weather Whatever the weather, Whether we like it or not. Watch? Whether the weather is hot.
Whether the weather is cold. Whether the weather is either or not. It is whether we like it or not.

14..Nine nice night nurses nursing nicely .

15 .A flea and a fly in a flue Said the fly “Oh what should we do” Said the flea”
Let us fly Said the fly”Let us flee” So they flew through a flaw in the flue

16..If you tell Tom to tell a tongue-twister his tongue will be twisted as tongue-twister twists tongues
.
17..Mr. See owned a saw.And Mr. Soar owned a seesaw. Now See’s saw sawed Soar’s seesaw Before Soar saw See, Which made Soar sore.Had Soar seen See’s saw Before See sawed Soar’s seesaw, See’s saw would not have sawed Soar’s seesaw. So See’s saw sawed Soar’s seesaw.But it was sad to see Soar so sore Just because See’s saw sawed Soar’s seesaw.


berbelit2 mulot korang